Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2014 13:44 - ПРОИЗВЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ.
Автор: mlado Категория: Лични дневници   
Прочетен: 782 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако оракул ми бе предрекъл, че ще настъпят тежки дни, че ще дойде време само вносни плодове, зеленчуци и варива да ядеме, че земеделието ни ще рухне, производството ще спре и марката българско ще умре, бих му казал, че е луд. Мислех си тогава, че не е възможен  недостиг на храна, защото сме с традиции стари на развита земеделска страна. Това сега е вече факт, докарахме си това зло, поради некадърния ни преход, опустошителният на българското производство акт и няма връщане назад. Но некадърността ни расте, набъбва, по обем се разширява. Пред очите ни се обезличава българска държава. Много още чезне, спира, българското вече замира, ментето от чужбина брутално  напира. Вносната ни листа се увеличава и внос на електричество се очертава. Оракул вече не ни трябва, да направи той прогноза, че енергетиката ни е с неизлечима болест, ракова диагноза. Поради елементарното ни бабуване пометнахме  мъртво бебе АЕЦ-Белене. Нокаутирани  сме в шок от спирането на газопровода”Южен поток”. Изчезна в друг свят розовият ни аромат. Сега когато ни попитат какво е произведено у вас, в България, какво бихме отговорили на този въпрос, че единствено при циганите има приръст, но от Европа ги връщат, няма износ.  



Гласувай:
1



1. dalida - Колкото повече субсидии взимат земе-делците
24.12.2014 14:26
толкова повече ще внасят гръцки и турски гнили "ябълки"....
Нашата продукция заминава в чужбина, лошото качество - свинете го ядят.
На търговеца (прекупвача) по-изгодно му е да внася отвън продукция, отколконо да плаща високи наднценки на българското производство!
Субсидиите развалиха производството у нас. Ако останат на самотек и самоконтрол - цялото ни производство ще фалира, защото фактически на полето никой не работи за 60 лв заплата на месец. Комунизма си отиде, хората искат високо заплащане, а няма кой да им го даде. Министерството на земедерието го държат - турците - ето защо в БГ има повече турски стоки, турска телевизия и турски църкви. Ако спрат евросубсидиите - земевладелците ще бъдат принудени да влагат ум и разум - ученото си е учено - ще има много успехи и добри реколти. Но....това за сега е просто невъзможно, защото ЕС ни разфасова стопанството и ни разорява с всяка година. У нас ще става все по-лошо, докато евросубсидиите пълнят касите на корумпираните земевладелци!!!

Виждаме какво става по тържища и борси - лошо качество на земеделските култури, ниско заплащане на работниците - фалити на всякъде.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mlado
Категория: Лични дневници
Прочетен: 711277
Постинги: 678
Коментари: 331
Гласове: 244
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031