Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2014 21:28 - МНЕНИЕ: относно СЪБИТИЯТЯ В УКРАЙНА
Автор: mlado Категория: Лични дневници   
Прочетен: 865 Коментари: 1 Гласове:
3



За да намериме вярното решение на събитиятя в Източна Украйна трябва да си отговориме на следните въпроси:

1. Защо до сега историята не познава такъв конфликт, от такъв характер в този регион? Хората са си живеели мирно и тихо. От никого не са били обезпокоявани.

2. Защо сега са подложени на пълно унищожение, лишени от медицинско обслужване, ток, вода, храна, хуманитарни грижи от държавата, обречени на жесток геноцит от собствената им страна?

3. Защо Европейският Съюз допуска на теритотията на негова новоприета страна да се извършва геноцит с такава жестокост?

Преди отговора на тези въпроси трябва да си припомним от диалектиката, че няма явление без причина.

Моето мнение е, че нямаше да се стигне до такива трагични събития, ако не си затваряхме очите пред някои очевидни факти.

Украйнските ултраси и олигарси подло и жестоко окървавиха мирните протести на гражданите. За този подъл акт обвиниха руската страна. Хвърлиха отрова на разединение и омраза между украйнци и руснаци. Европа се хвана на тази въдица. Кошмарът започна.

Задавам си въпроса защо се стигна до тази криза? Кои са причините?

Защо не се разследваха убииците на близо сто души, невинни  жертви, протестиращи за присъединяването на Украйна към Европейския съюз? Защо по такъв зверски начин убииците заблуждаваха света, че това са хора на бившите управляващи и Русия. Ако бе така кои са те, по именно. Сега имат възможност. Вече протестиращите управляват.

Имат цялата документация и средства да кажат истината. Защо мълчат?

Демагогията и лъжата властват. Убииците запалиха искрата на разединението. Пожарът пламна.Омразата се развилня. Истината се прикрива. Уликите се заличават. Убииците се спотайват. Защо европейските лидери по този въпрос мълчат,като риби? Това значи, че приемат убииците на стоте невинни жертви за свои съюзници. Зная само, че демокрация чрез репресии не се постига. Няма бъдеще.

Европейският Съюз трябваше да се разграничи от убийците на протестиращите в Украйна. От това Русия се възползва в Крим.

Дългогодишното мирно съжителство между украинци и руснаци, по брутален начин вече е разрушено от ултрасите. Те опоръчиха мирните протести и чистосърдечните желания на протестиращите,за по-добър свободен живот. Фактите от разрива между правителствата на Украина и Русия са налице. Украйна вече не е същата. Сега е раздвоена страна. Украинцие искат да има справедливост както в западните, така и в източните райони на Украйна. В момента точно за това е недоволството в източните части на страната. Украинските ултраси по подъл начин противопоставиха Русия срещу Европа. Ултрасите вилнеят,Америка ги подкрепя и субсидира. Европейските лидери ги приеха в своята прегръдка. Тая очевидна демагогия застрашава мира. Поведение с двоен аршин. Ако мирните, протестиращи се бяха разграничили от ултрасите сега Крим щеше да бъде към Украйна и нямаше да има разделение между украйнци и руснаци. Сега събитията се изостриха и са пред прага на непредвидим конфликт. Америка е съгласна да дава оръжия, да помага,чрез НАТО, но да не се водят военни действия на нейна територия. Америка е първата и единствената страна, която е унищожила с атомни бомби мирно население, градовете на Япония, Нагазаки и Хирошима. Показала е на света агресивната си политика. Сега иска да натопи Европа. Украйнските ултраси живи изгориха в Одеса протестиращите си съграждани и после ги доубиха с палки. Над четиридесет невинни жертви в Одеса. И този факт Европа премълча.

Кървава демокрация. На кого е нужна.

Ултрасите станаха лице на демокрацията в Украйна пред Европа.

Убийствата водят до нови убийства. Напрежението ескалира.

Жертвите в Източна Украйна ежедневно нарастват.

Сега се разследват причините за самолетната катастрофа на гражданския самолет на Малаазийските  авиолинии с 298 души жертви, в Източна Украйна. Тук също има някои факти, които са противоречиви.

Защо самолетът е насочен да лети над територията, където се водят военни действия? Елементарният отговор е нарочно, за да бъде свален.

Така е станало. Такива са фактите. Нека някой да докаже, че не е така.

Ако самолетът не беше му разрешено да мине по това трасе нямаше да бъде свален. Когото и да обвиняват жертвите са налице. Случайност няма. И при този факт е намесен ултра извратен мозък.

Не искам да обвинявам невинни хора, но тези които дават команди трябва да си понесат отговорността.

Събитията в Украйна щяха да бъдат други, ако Европейският Съюз не бе допуснал компромиси, спрямо украинските ултраси. Мир се постига чрез мирни преговори. Украинското правителство ако изтреби сто процента от населението си в Източна Украйна пак няма да постигне траен мир. Господата от Европа трябва да помогнат на новоприетия си член на съюза. Моето мнение е: Страна, която си избива собственото си население не ми я хвали.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pesho - Много въпрси на които няма да пол...
07.08.2014 21:54
Много въпроси на които няма да получиш отговори,защото отговорите на тези въпроси ще те отведат в бялата колибка с черното човече във Фашингтон.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mlado
Категория: Лични дневници
Прочетен: 718671
Постинги: 678
Коментари: 331
Гласове: 244
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930