Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2019 00:13 - НЕ БЪРЗАЙТЕ
Автор: ivofranz Категория: Политика   
Прочетен: 2120 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Една от причините за нашия ужасен съвременен живот е нашето бързане. Бързаме непрекъснато. Бързаме за всичко. Бързаме ненужно. Пресата на времето, с която сами притискаме живота си и смачкваме душите и телата си е страшна. Тя е „отключващ фактор“ за болестите. Тя е „хранителна среда“ за развитието им или е катализатор към „необратимото“. „Давай!“; „Няма време!“; „Какво се мотаеш!“; „Закъсняваме!“; „По-бързо!“; „Айде, бе!“; „Чакат ни!“; „Спешно е!“ и прочие безпощадни нареждания и самодепресиране, държат телата ни в непрекъснато шоково състояние, а душите ни в нестихващо напрежение. Страдаме не само ние, но и всички около нас, заради постоянното неспокойствие и невротизъм. Бързането за безбройните битовизми и безкрайната работа е най-неплодотворното състояние за нашето същество. Телесно-душевната ни сила/енергия вместо да отива за укрепление на нашата воля, чувства, мисли и тела се пръска в пространството като взрив. Дори по-лошо – съсредоточава се в невротичен удар срещу най-близките ни хора. Бързането е такова бедствие за нас, каквото е глобалната екокатастрофа за планетата ни. А в крайна сметка всичко зависи от нас. Ние сме господари на времето. Както и на пространството и движението. Тази неразривна троичност на жизнения континиум на нашите тела е само средство и среда за съществуване, а не смисъл на нашето съществуване. Затова, ако искаме да сме господари на живота си, още повече да го изживеем в радост и дълголетие, трябва да си забраним бързането. Трябва да знаем, че „времевата преса“ е едно от основните средства на лукавия за оковаване на душите ни във „времето“. За да не може свободната ни воля да има спокойствието да разсъди случващото се; да отсъди правилното и неправилното; да реши и да действа. Да, но за всичко това е необходимо душевно и телесно спокойствие. Необходимо е „време“. Затова, както демона, така и всички манипулатори смачкват душите ни с пресата на времето. Вкарват ни в такъв начин на живот, в който, трябва да бързаш за всичко и за всички, докато не си изгубиш ума, не се разболееш или не умреш. Можем ли да се противопоставим на това? Можем, като спазваме поне тези 10 правила:
1. Не бързайте, когато Ви карат да вземете решение „сега и веднага“.
2. Не бързайте, когато Ви карат да бързате.
3. Не бързайте за срещи, уговорки и изобщо за „час“, който знаете, че няма как да изпълните.
4. Не бързайте, когато карате, ако няма животоважна причина. Не „гонете" светофара.
5. Не бързайте да купувате каквото и да е, ако Ви се предлага „сега и само сега“.
6. Не бързайте да инвестирате парите или активите си в нещо, което е „изключително“ и затова, трябва да го сторите веднага. После няма...
7. Не бързайте да се оперирате, когато Ви кажат, че е наложително. Направете поне още три независими едно от друго изследвания и консултации.
8. Не бързайте да започвате работа само заради парите
9. Не бързайте да казвате „Да“ или „Не“ на никого и за нищо.
10. Не бързайте да действате, когато не знаете какво да правите, дори и да е страшно около Вас. Изчакайте знакът Божий и вярното решение, при което душата винаги се чувства спокойна.
Моят прадядо Франц Умхайзер казваше: „Ако бързаш моето дете, значи някъде си сгрешил“. Не грешете и не бързайте, приятели, за да имате радостен, богат и дълголетен живот.

Ивайло Франц
26 септември 2019 г.

image  



Гласувай:
2



1. karamelita - Хората бързат, защото са изнервени ...
27.09.2019 10:33
Хората бързат,защото са изнервени от лошия живот,който сегашните управници ни сервират и стресират масово всички,че да умрат направо и мрът българите - всеки ден по няколко,страшно става,много страшно,не остават хора тука...а онези отгоре лъмнали още повече да крадат и затриват България,Господ дано ги накаже като българите са толкова прости,че не могат да се справят с шайката престъпници във властта и да не гласуват за тях повече - от простотията е най- големия проблем,заради когото свестните хора тука страдат и умират,стресират се,разболяват се и не издържат на тормоза,мрат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivofranz
Категория: Лични дневници
Прочетен: 589157
Постинги: 234
Коментари: 941
Гласове: 474
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031