Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2018 09:18 - Чудесна помощ на Божията Майка, избавила от смърт истинно православната християнка Василики Плексида, служителка в гръцките военновъздушни сили
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1216 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Това се случило на 16 април 2017 година. Василики Плексида летяла с военен вертолет заедно с други военни, когато вертолетът влязъл в гъста мъгла и се ударил в електропровод с високо напрежение. Вертолетът, повреден от удара, полетял към земята и преди да се разбие, Василики се прекръстила и призовала на помощ Божията Майка. Тогава тя видяла самата Богородица, както Тя изглеждала на иконата в гръцкия женски манастир Panagia Akroteriane, който принадлежи на Синода на Истинноправославните (старокалендарци) в Гърция, където Василики редовно ходела на поклонение. Божията Майка я хванала здраво, както Василики седяла привързана с колан на седалката си, и като откъснала цялата седалка заедно с Василики, Божията майка я извадила от хеликоптера и я пренесла в един храст, с гръб към катастрофиращия хеликоптер, за да не се стресира от ужасната гледка. Богородица останала до Василики, държейки ръката й, докато не дошъл служител от енергослужбата, който бил изпратен да провери защо е прекъснат тока. Служителят видял катастрофиралия хеликоптер и на 20 метра от него седалката с Василики в храста. До Василики на седалката бил мобилният й телефон, който в този момент звъннал. Енергослужителят се обадил. Позвъняването било от военната база и той дал координатите на катастрофата. Веднага пристигнал спасителен хеликоптер с лекари и закарал Василики в болница.Там установили по тялото на Василики множество счупвания на костите, което свидетелствало за силата на катастрофалния сблъсък. Лекарите казали, че тя трябва да остане няколко месеца в болницата. Но Божията Майка отново се явила на Василики и я уверила, че тя скоро ще излезе от болницата. Също й казала да разкаже на всички историята на чудесното си спасение и по този начин да усили вярата на православните, та да имат сили да понесат наближаващите трудности.

Чудото било огласено навсякъде и по този начин придобил известност, и Синода на Истинноправославните, и малкия и беден манастир Панагия Акротериани на остров Серифо, и смиренатастара монахиня Антодохия, която води тук уединен живот. Във връзка с чудесното спасение на Василики министърът на Отбраната Панайотис Каменос и главнокомандващият Алкивиадис Стефанис пристигнали в манастира на божествена литургия, за да изразят своите лични благодарности към Богородица, Която продължава да ни явява своето живо присъствие и спасителна помощ, когато някой Я призовава с вяра. Официалните лица поднесли символични подаръци на манастира и помолили игуменката и свещенослужителите за техните молитви, за армията и гръцката държава.

image

Василики се ръкува с министъра на Отбраната на Гърция.


Оригиналните статии:

http://prawoslawnikatolicy.pl/wp-content/uploads/2017/07/E20170720bPanagiaAkrotirianiSerifos.pdf
 

https://orthodoxbrookwood.blogspot.co.uk/2017/12/a-miraculous-deliverance-from-certain.html

image



 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28317163
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031